Τέλη σκυβάλων και νερού (01/08/2011)
Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας έχει αποταθεί και στους 5 δήμους της μείζονος Λεμεσού για το θέμα του Φόρου Σκυβάλων. Έχομε ζητήσει συνάντηση με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια με αίτημα την παραχώρηση έκπτωσης από το φόρο σκυβάλων προς τις Πενταμελείς Οικογένειες.

Θέσαμε γραπτώς το αίτημα μας και ζητούμε από όλους τους Δήμους να εφαρμόσουν προς τις τρίτεκνες οικογένειες την ίδια πολιτική που εφαρμόζουν και για τις πολύτεκνες οικογένειες. Είναι ένα κοινωνικό μέτρο που οφείλουν να εφαρμόσουν στα πλαίσια της διακηρυγμένης, από όλους, πολιτικής ότι οι τρίτεκνοι πρέπει να αναγνωριστούν πλήρως ως πολύτεκνοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ήδη οι Δήμοι Αθηαίνου, Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας εφαρμόζουν αυτή την ισότιμη πολιτική μεταξύ τριτέκνων και πολυτέκνων, αφού στο παρελθόν είχαμε αποταθεί και στην Ένωση Δήμων.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχομε και κατ’ ιδία συνάντηση, αλλά πολύ περισσότερο αναμένομε ότι επιτέλους οι Δήμοι θα αναγνωρίσουν ως πολύτεκνες και τις πενταμελείς οικογένειες.

Παρόμοια επιστολή στάληκε και στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ζητώντας επίσης έκπτωση στη τιμολόγηση του νερού προς τις τρίτεκνες οικογένειες. Αξίζει να σημειώσομε ότι το νερό στη Λεμεσό χρεώνεται ανά τετραμηνία ενώ για μεγάλες καταναλώσεις υπάρχει η ακριβότερη ταρίφα νερού της Κύπρου. Αυτό αποβαίνει εις βάρος των πολυμελών οικογενειών που εξ ανάγκης χρησιμοποιούν περισσότερο νερό.