Έγινε συνάντηση με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Λουκαΐδη
Έγινε σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 συνάντηση της ηγεσίας της ΠΟΠΟ με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Λουκαΐδη (υπεύθυνο κοινωνικών θεμάτων του ΑΚΕΛ) και αναπτύξαμε εκ νέου τις θέσεις μας.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας, ΠΟΠΟ (η μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση του τόπου) μετάφερε τις ανησυχίες μας για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές που έχουν επιβληθεί με την έγκριση των νόμων για το επίδομα τέκνου και την φοιτητική χορηγία και έχουν πλήξει κύρια τις πολυμελείς οικογένειες.

Ενημερώσαμε ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το βιοτικό μας επίπεδο. Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχουν πληρώσει τα μέλη μας είναι τεράστιο και δυσανάλογο. Έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ο οικονομικός και οικογενειακός προϋπολογισμός των μελών μας με τραγικές πολλές φορές συνέπειες.

Μεταφέραμε τις απόψεις μας και τονίσαμε ότι τα μέλη μας έχουν ήδη πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος από τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και θα πρέπει να μην πληγούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να στηρικτούν έμπρακτα και ουσιαστικά.

Επιδώσαμε το Υπόμνημα μας το οποίο τονίζει και το θέμα της πλήρους αναγνώρισης μας ως πολύτεκνοι, με ότι αυτό συνεπάγεται, κάτι εξ άλλου που προβλέπεται από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Γ. Λουκαΐδης αφού ανέλυσε την οικονομική κατάσταση και τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικονομία του τόπου μας, έλαβε σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας και θα τις μεταφέρει στα αρμόδια όργανα του κόμματος του.