Νέο Δελτίο Τύπου αναφορικά με τις πρόσφατες δραστηριότητες της ΠΟΠΟ:
Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. ενημερώνει ότι και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, έχει προβεί σε βράβευση του πιο άριστου τελειόφοιτου μαθητή που προέρχεται από τρίτεκνη οικογένεια.

Η βράβευση έγινε με επί τόπου επίσκεψη της ΠΟΠΟ σε όλα τα λύκεια και τεχνικές σχολές της Κύπρου όπου επιδόθηκε κατά την τελετή λήξης των μαθημάτων, χρηματικό έπαθλο και τιμητική πλακέτα στον ή στην πρωτεύσαντα τελειόφοιτο μέλος της ΠΟΠΟ. Εξαίρεση αποτελεί η Π.Ο.Π.Ο. Λευκωσίας-Κερύνειας όπου αποφασίστηκε και διοργανώθηκε σεμνή τελετή στο Δημοτικό Κέντρο Δημοτικής Αγοράς Παλλουριώτισσας και στους βραβευθέντες δόθηκαν έργα τέχνης ως βραβεία. Στην τελετή παρευρέθηκε και η κ. Έλση Χριστόφια επίτιμη πρόεδρος της ΠΟΠΟ, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί ότι και φέτος η ΠΟΠΟ έδωσε την παρουσία της στη τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Στο ακριτικό αυτό σχολείο του Ελληνισμού έγινε θεσμός πλέον η παρουσία της ΠΟΠΟ και η στήριξη του έργου των ηρώων εκπαιδευτικών και εγκλωβισμένων μαθητών μας.

Την περασμένη εβδομάδα έληξε η παιδική κατασκήνωση της ΠΟΠΟ Λεμεσού η οποία γίνεται σε συνεργασία με την επιτροπή πολυτέκνων Λεμεσού. Η κατασκήνωση ήταν πλήρως επιτυχημένη και φέτος έγινε στο χωριό Δύμες Λεμεσού. Τα παιδιά, ηλικίας 10-12 χρονών, είχαν την ευκαιρία για μια δημιουργική εβδομάδα ξεγνοιασιάς, εκδρομών και διασκέδασης, βάσει προγράμματος εγκεκριμένου από το Υπ. Παιδείας. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο για τη διοργάνωση αυτής της ωραίας εκδήλωσης.

Η ΠΟΠΟ υπενθυμίζει τα μέλη της ότι η ΑΗΚ επανάρχισε τη δωρεάν διάθεση συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού προς όλους τους οικιακούς καταναλωτές, έστω και αν έχουν λάβει λαμπτήρες και από προηγούμενη εκστρατεία της ΑΗΚ. Απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσίαση του τελευταίου λογαριασμού ρεύματος, πληρωμένου, καθώς και πολιτική ταυτότητα.

Υπενθυμίζομε επίσης ότι τα μέλη μας δικαιούνται δωρεάν είσοδο στη προσεχή Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό (30/8/12-09/09/12) μια ημέρα της επιλογής τους επιδεικνύοντας της ανανεωμένη ταυτότητα μέλους ΠΟΠΟ.

Πέραν των πιο πάνω η ΠΟΠΟ ενημερώνει ότι παρά την καλοκαιρινή περίοδο εντούτοις συνεχίζει τις προσπάθειες και ενέργειες της για στήριξη και προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών μας. Ως προς τούτο εκδόθηκε τελευταίως δελτίο τύπου, στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους (Πρόεδρο Δημοκρατίας, Υπουργό Οικονομικών κλπ) αλλά και στα πολιτικά κόμματα και όλους τους βουλευτές ενώ είχαμε και 3 συναντήσεις το τελευταίο μήνα, καθώς και παρουσία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.