Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 10.30πμ , πορεία από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού ως τον Δημόσιο Κήπο (2km) συμμετέχομε και στηρίζομε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής

«Κάνε Μια Αρχή» «Περπατώ με τα παιδιά για τα παιδιά»

Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 10.30πμ , πορεία από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού ως τον Δημόσιο Κήπο (2km) Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής. ΟΛΟΙ να προσπαθήσομε να βοηθήσομε, όπως μπορούμε.

«Κάνε Μια Αρχή» «Περπατώ με τα παιδιά για τα παιδιά»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για πρόληψη, υγιεινή διατροφή, άθληση και για την ενίσχυση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου, εγκαινιάζεται στη Λεμεσό η δραστηριότητα «Κάνε Μια Αρχή» που συνδιοργανώνουν η Γυναικολογική και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου με την εταιρεία GlaxoSmithKline, υπό την αιγίδα του δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής είναι εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα τη Λεμεσό. Έχει την αποκλειστικότητα στην προσφορά μαζικών ανιχνευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν όλο τον πληθυσμό εγκύων κα νεογνών της Κύπρου. Στόχος είναι η πρόληψη της νοητικής υστέρησης με τον προγεννητικό έλεγχο για χρωμοσωμιακές ανωμαλίες και τον έλεγχο νεογνών για μεταβολικά νοσήματα. Δείγματα αίματος αποστέλλονται σε καθημερινή βάση στο βιοχημικό εργαστήριο του Κέντρου στη Λεμεσό από όλη την Κύπρο. Στόχος επίσης είναι η έγκαιρη διάγνωση της βαρηκοΐας με την εξέταση όλων των νεογνών της χώρας μας. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής προσφέρονται δωρεάν ώστε να εξασφαλίζεται καθολική κάλυψη. Η κρατική χορηγία δεν επαρκεί για την κάλυψη των εξόδων του Κέντρου και γίνεται έκκληση για ιδιωτικές εισφορές.

Η εκδήλωση, υπό το σύνθημα «Περπατώ με τα παιδιά για τα παιδιά» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου και σε αυτήν καλούνται να συμμετάσχουν οικογένειες και παιδιά, για να περπατήσουν στις 10.30πμ από το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού προς το Δημόσιο Κήπο της πόλης.

Η εκκίνηση θα είναι η ώρα 10.30πμ από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και ο τερματισμός στον Δημόσιο Κήπο, στο κηποθέατρο. Η απόσταση είναι μόνο 2km και η πορεία θα γίνει με τη συνοδεία και βοήθεια της Αστυνομίας και των τροχονόμων του Δήμου Λεμεσού. Θα υπάρχουν εκπλήξεις ενώ ακολούθως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους γονείς και τους φίλους τους, ενώ θα τους επιδοθούν διπλώματα συμμετοχής καθώς επίσης και δωρεάν εισιτήριο για το ζωολογικό κήπο.

Σε διάσκεψη Τύπου, οι διοργανωτές ανέφεραν πως η παρουσία όλων θα υπογραμμίσει και θα τονίσει το ενδιαφέρον μας για μια υγιή κοινωνία που αγωνίζεται και αγωνιά για τα παιδιά της. Κάλεσαν τις οικογένειες από όλες τις πόλεις, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, το οποίο προσφέρει δωρεάν από το 1988 μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα, που καλύπτουν όλο τον πληθυσμό εγκύων και νεογνών της Κύπρου. Οι οργανωτές εξέφρασαν τη βεβαιότητα τους ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο και θα καταστεί ένας ετήσιος θεσμός για τον τόπο μας.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, ως οργάνωση που ασχολείται με την οικογένεια και το παιδί, συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση. Προτρέπομε τα μέλη μας αλλά και όλο τον πληθυσμό, να συμμετάσχουν ενεργά στη πιο πάνω εκδήλωση. Στόχος η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για Πρόληψη, Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση και η στήριξη του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί.

Με αίσθημα ευθύνης νιώθουμε την ανάγκη να συμβάλουμε θετικά στο έργο που προσφέρει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Κύπρου, το οποίο ως φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα τη Λεμεσό έχει την αποκλειστικότητα στην προσφορά μαζικών ανιχνευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν δωρεάν από το 1988 όλο τον πληθυσμό εγκύων και νεογνών της Κύπρου, για πρόληψη της νοητικής υστέρησης και της βαρηκοΐας. Η εισφορά όλων μας θεωρείται απαραίτητη για να συνεχίσει επιτυχώς το Κέντρο να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του προς όφελος της Κυπριακής κοινωνίας. Η κάθε εισφορά είναι μεγάλη! Άτομα, Οργανισμοί, Επιχειρήσεις, Σχολεία, Οργανωμένα Σύνολα κλπ καλούνται να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν. Γίνονται δεκτές ομαδικές και μαζικές εισφορές, ενώ διατίθενται και ατομικά κουπόνια εισφοράς αξίας €5 τα οποία διατίθενται από παιδιάτρους, γυναικολόγους και από το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής. Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής τώρα μας χρειάζεται!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 25818787
Περισσότερα για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής στην ιστοσελίδα του : http://www.cpp.org.cy/

Εκ του Δ.Σ. ΠΟΠΟ Λεμεσού