“ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ” Διακριθέντες αθλητές, μαθητές μέσης εκπαίδευσης, που ανήκουν σε τρίτεκνη οικογένεια μέλος της Π.Ο.Π.Ο…. :
Προσκαλείστε στην βράβευση διακριθέντων αθλητών:

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. Λεμεσού προχωρά στη διοργάνωση πρωτοποριακής εκδήλωσης. Μετά τις βραβεύσεις των αρίστων τελειοφοίτων μαθητών που καθιερώθηκαν από την ΠΟΠΟ εδώ και 4 χρόνια ως ετήσιος Παγκύπριος θεσμός, η ΠΟΠΟ Λεμεσού διοργανώνει τελετή βράβευσης αρίστων διακριθέντων αθλητών:

Θα βραβευτούν 72 Αθλητές Μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, 15 διαφορετικών αθλημάτων που προέρχονται από 21 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού.

Αφορά διακριθέντες αθλητές που ανήκουν σε τρίτεκνη οικογένεια μέλος της Π.Ο.Π.Ο. και έχουν κατακτήσει μια εκ των τριών πρώτων θεσεων σε Παγκύπριους ή Διεθνείς Αγώνες.

Σάββατο 1/12 στις 4.30μμ στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “Πεύκιος Γεωργιάδης” 20ου (Κ΄) Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονα.

(έξοδος Αγίου Αρσενίου ή έξοδος προς την Αγία Φύλα, παράλληλος αυτοκινητόδρομου απέναντι από το Τσίρειο Γυμνάσιο, παρά την εκκλησία Αγίου Αρσενίου)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους και θα γίνει παρουσία αθλητικών, εκπαιδευτικών, εκκλησιαστικών, πολιτικών (βουλευτές επιτροπής παιδείας) και τοπικών αρχών.

Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.

Σημείωση 01/12/2012:

Η Γιορτή σημείωσε τεράστια επιτυχία, ήταν παρόντες οι 67 αθλητές και έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα των 400 ατόμων παρουσία αρκετών επισήμων. Συγκινητικές στιγμές, χαιρετισμοί επό τους επίσημους, τιμή και χαρά στους περήφανους γονείς που έδωσαν απλόχερα τα συγχαρητήρια τους στην ΠΟΠΟ γι’ αυτή την ωραία εκδήλωση.

Ευχαριστούμε όλους θερμά και ειδικότερα όσους έχουν βοηθήσει και στηρίξει αυτή την ωραία εκδήλωση μας.

Συγχαίρομε τα παιδιά για την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό και τους ευχόμαστε μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ευχαριστούμε όλους τους παρόντες, ειδικότερα τους επισήμους και τους εκπροσώπους σωματείων και οργανώσεων. Μαζί μας είχαμε τον εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας (ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό) κ. Πέτρο Πέτρου, τον βουλευτή Λεμεσού, μέλος της επιτροπής παιδείας της βουλής, Άντρο Καυκαλιά (ο οποίος είναι και μέλος της ΠΟΠΟ) τον υπεύθυνο Ποιμαντικής Διακονίας της Μητρόπολης Λεμεσού κ. Σταύρο Ολύμπιο,τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Στέφανο Στεφάνου, τον υπεύθυνο του αθλητικού σχολείου κ. Πέτρο Τσιάκκιρο, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού κ. Νίκο Χαραλαμπίδη, τον αντιπρόεδρο του ΓΣΟ κ. Σοφοκλή Γεωργίου, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Δρομέων “Περικλής Δημητρίου” Λεμεσού κ.κ. Γιώργο Πεττεμερίδη και Άντρο Νεάρχου, ο έφορος κωπηλασίας του ΝΟΛ κ. Ευτύχιος Οδυσσέως, ο προπονητής κωπηλασίας του ΝΟΛ κ. Αριστοτέλης Ιωάννου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κωπηλασίας κ. Σπύρος Ασπρογέρακας (εξ Ελλάδος) η ηγεσία της ΠΟΠΟ και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων, ομίλων, σωματείων, οργανώσεων και τοπικών αρχών. Ουσιαστικά μόνος απών από τη μεγάλη αυτή εκδήλωση ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ)….

Μετά από σύντομες προσφωνήσεις, ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λεμεσού αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εκδήλωσης και απευθυνόμενος στους αθλητές εξέφρασε τα συγχαρητήρια όλων και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ανάμεσα στους βραβευθέντες είχαμε Παγκυπριονίκες, Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες και Πανευρωπαϊκονίκες. Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές έλαβαν ονομαστικό κύπελλο και τιμητικό δίπλωμα.

Ο Πρόεδρος έκανε επίσης σύντομη αναφορά σε 2 ειδικές βραβεύσεις:

Του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού επ’ευκαιρία των 50χρονων του και των μεγάλων φετινών επιτυχιών του: Ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου στο Νόττινχαμ με 2 ασημένια μετάλλια στο πανευρωπαϊκό Κλειστής Κωπηλασίας με τους Αριστοτέλη Ιωάννου και Μαρία Καραΐσκου (και οι 2 βελτιώνοντας κατά πολύ τα δικά τους Παγκύπρια Ρεκόρ) ακολούθησε τον Ιούνιο στο Μπλεντ Σλοβενίας η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων από την Άννα Ιωάννου και το επιστέγασμα ήταν οι δεύτερες θέσεις στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, στην κολύμβηση από την Καρολίνα Πελεντρίτου στην Παραολυμπιάδα και ασφαλώς η κορυφαία αθλητική διάκριση όλων των εποχών: Το ασημένιο μετάλλιο του Παύλου Κοντίδη στην ιστιοπλοΐα. (έγινε προσπάθεια βράβευσης και των 2 αυτών αθλητών αλλά απουσίαζαν στο εξωτερικό)

Ο ΝΟΛ πρωταγωνιστεί σε όλα τα ναυταθλήματα, ενώ στη σημερινή εκδήλωση είχε τον μεγαλύτερο αριθμό (12) αθλητών.

Ειδική βράβευση δόθηκε και σε αθλήτρια μέλος της ΠΟΠΟ η οποία όντως μαθήτρια, όπως τους σημερινούς τιμώμενους, κατάφερε το ακατόρθωτο και εξασφάλισε πρόκριση και συμμετοχή στην Ολυμπιάδα 2004 της Αθήνας, θρίαμβο που πέτυχε και το 2008 όταν ήταν πλέον όντας φοιτήτρια, στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Μια “κοπελλιά λεβεντιά” που δάμασε τα κύματα ανά την υφήλιο για να πετύχει τους στόχους της και πολλά ρεκόρ στην ιστιοπλοΐα. Πρόκειται για την Γαβριέλλα Χ”Δαμιανού που όλοι χειροκρότησαν θερμά, αφού τέτοιοι αθλητές αφορούν πρότυπο και φάρο για τους νεώτερους.

Στο τέλος της ωραίας και πετυχημένης εκδήλωσης δόθηκε μικρή δεξίωση προς όλους. Ολοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν ακόμα μια φορά θερμά συγχαρητήριια στην ΠΟΠΟ για την όμορφη και καλά οργανωμένη εκδήλωση.