Συνάντηση και Βράβευση από τους Εθελοντές Γιατρούς της Κύπρου:
Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. βρίσκεται κοντά στους Εθελοντές Γιατρούς της Κύπρου.

Η Π.Ο.Π.Ο. στα πλαίσια της Κοινωνικής της Προσφοράς αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει τη στήριξη της στο θεσμό των Εθελοντών Γιατρών της Κύπρου οι οποίοι δημιούργησαν Εθελοντικά Ιατρεία σε κάθε πόλη, εξετάζοντας δωρεάν δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Τις δύσκολες αυτές ημέρες που ζούμε με τη πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, την ανεργία, τις επιπλέον επιβαρύνσεις με φόρους και ακρίβειες, τη συνεχή πίεση του οικογενειακού μας προϋπολογισμού, η Π.Ο.Π.Ο. η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην αγάπη και συνδρομή των μελών μας, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω και αποφάσισε ομόφωνα να δωρίσει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό των Εθελοντικών Ιατρείων, αξίας €12.000,00 (δώδεκα χιλιάδων ευρώ).

Οι Εθελοντές Γιατροί προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, ως τα πέρατα της Γης, όπου υπάρχει δυστυχία και ιατρική ανάγκη. Τα Εθελοντικά Ιατρεία που ίδρυσαν πρόσφατα στην Κύπρο εξετάζουν δωρεάν Σάββατο και Κυριακή όλους τους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Οι Εθελοντές Γιατροί εκτιμώντας την κίνηση της ΠΟΠΟ μας κάλεσαν στο Ιατρείο Λευκωσίας για μια σεμνή τελετή βράβευσης. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η δωρεά της ΠΟΠΟ άμα αναλογιστούμε τα δικά μας προβλήματα, τα δικά μας μέλη που έχουν τεράστιες ανάγκες. Η ΠΟΠΟ μακριά από τη δημοσιότητα ή τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα και δημιουργικά αγωνίζεται για ευημερία των μελών μας, προσφέροντας ευρύτερο κοινωνικό έργο.

Η τελετή ήταν σεμνή και λιτή, στην παρουσία της Επίτιμης Προέδρου των Εθελοντών Γιατρών ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, της προέδρου των Εθελοντών Γιατρών, πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρούλλας Αγρότου, των υπευθύνων του Εθελοντικού ιατρείου, του Ιατρικού και Παραϊατρικού εθελοντικού προσωπικού και σύσσωμης της ηγεσίας της Οργάνωσης μας.

Η εκδήλωση, πάρα πολύ σημαντική και σημαδιακή, αγνοήθηκε από τα ΜΜΕ τα οποία προσκλήθηκαν από τους Εθελοντές Γιατρούς και αυτό είναι λυπηρό αλλά και κατάντια θα λέγαμε της κοινωνίας και του ευρύτερου ενδιαφέροντος προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Η ΠΟΠΟ ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός της κυπριακής κοινωνίας με ενδιαφέρον και πολύπλευρη προσφορά, αθόρυβα και δημιουργικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Εθελοντών Γιατρών τηλ: 70009990 / 22452390
www.volunteerdoctors.org.cy