Η ΠΟΠΟ Λεμεσού διοργανώνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας…:
Η Π.Ο.Π.Ο. Λεμεσού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με την ευγενή προσφορά και στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθώς επίσης και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αρτηριακής πίεσης, γλυκόζης (σακχάρου) , σπειρομέτρησης (πνευμονικής λειτουργίας), ύψος, βάρος, περιφέρεια μέσης :

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις:

Σάββατο 23/11/13

ώρες: 10.00πμ – 1.00μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων

Εκκλησίας Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας πρόληψης διαβήτη και καρδίας με την ευγενή χορηγία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είναι υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Πέτρου Πετρίδη.

Μια κοινωνική προσφορά της Π.Ο.Π.Ο. και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, είναι το ήμισυ του παντός.

Εισηγούμαστε να επισκέπτεστε και να συμβουλεύεστε συχνά το γιατρό σας, να προβαίνετε σε προληπτικές εξετάσεις, να ασκείστε καθημερινά (τουλάχιστον 30’ περπάτημα), να αποφεύγετε το κάπνισμα, να πίνετε πολύ νερό και να ακολουθείτε ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

Η Π.Ο.Π.Ο. Λεμεσού ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη στήριξη και χορηγία της εκδήλωσης, το επιστημονικό προσωπικό και φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που βρίσκονται σήμερα εδώ για τις μετρήσεις καθώς και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της κοινωνικής εκδήλωσης.

Χορηγός: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 23/11/2013:
Έγινε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η πιο πάνω εκδήλωση.

Πλήθος κόσμου προσήλθε και έτυχε προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ιατροί και φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής, φαρμακευτικής και διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (σύνολο τριάντα άτομα) εξέτασαν σήμερα με άψογο και επαγγελματικό τρόπο 200 σχεδόν άτομα, μέλη και μη μέλη της Π.Ο.Π.Ο.

Έγιναν μετρήσεις ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης, σακχάρου, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, πίεσης, πνευμόνων, σπειρομέτρηση καθώς και ύψος, βάρος και περιφέρεια μέσης. Στο τέλος των μετρήσεων γιατροί και καθηγητές συζητούσαν μαζί τους τα αποτελέσματα και έδιδε τις κατάλληλες συμβουλές, παραπέμποντας όπου χρειάζεται στο προσωπικό γιατρό του καθενός για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση λόγω κατ’ αρχήν εντοπισμού προβλήματος.

Σημαντικότατη ήταν η παρουσία και βοήθεια που πρόσφερε ο Δρ. Θεόδωρος Κυπριανού, υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νέου Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος έδωσε βοήθεια και συμβουλές σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η ΠΟΠΟ εκφράζομε τις ιδιαίτερα θερμές μας ευχαριστίες προς τον Δρα Θ. Κυπριανού για τη συμβολή και βοήθεια του στην όλη εκδήλωση μας.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για όλο το κοινό και οι μισοί περίπου από όσους εξετάστηκαν ήταν μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας και οι υπόλοιποι μη μέλη.

Άτομα όλων των ηλικιών, από 18 χρονών μέχρι και 90 χρονών (!) εξετάστηκαν προληπτικά. 8 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κατ’ αρχήν σοβαρό (έως πολύ σοβαρό) πρόβλημα διαβήτη και χρειάστηκε άμεση παραπομπή στο γιατρό τους για παρακολούθηση και θεραπεία. Άλλα τόσα άτομα έχουν εντοπιστεί με κατ’ αρχήν υπέρταση και επίσης παραπέμφθηκαν στο γιατρό τους για εξετάσεις και παρακολούθηση.

Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά την όλη εκδήλωση πλήρως επιτυχημένη. Ικανοποίηση από όλους για τη σημαντική προσέλευση του κόσμου αλλά κυρίως για τη βοήθεια και επεξηγήσεις που δόθηκαν στο κοινό. Ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων θα βοηθήσει για προληπτική αντιμετώπιση θεραπεία προς αποφυγή δυσμενών εξελίξεων.

Η όλη εκδήλωση έτυχε ραδιοφωνικής αλλά και τηλεοπτικής κάλυψης από τις τηλεοράσεις του Κάπιταλ και του Αντέννα οι οποίοι έδωσαν σκηνές και στα υπόλοιπα κανάλια.

Η Π.Ο.Π.Ο. ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη στήριξη της όλης εκδήλωσης, η συμβολή του οποίου ήταν πολύ καθοριστική και βαρύνουσα.

Ευχαριστούμε επίσης την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες, εντός του 2014.