Έγινε σήμερα Κυριακή η γιορτή του πατέρα στην Πάφο

Τιμήθηκαν πατέρες που τόσο οι ίδιοι όσο και τρία αγόρια τους υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Εθνική Φρουρά:

Έγινε σήμερα Κυριακή 15/02/2014 στις 11 το πρωί η γιορτή του πατέρα στην Πάφο.

Κατά τη σημερινή γιορτή τιμήθηκαν 35 πατέρες που τόσο οι ίδιοι όσο και τρία αγόρια τους υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, κυρίου Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του συνόλου της προσφοράς τους, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας. Το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς βασίζεται στην προσφορά ενός εκάστου από εμάς, γεγονός που καθιστά την οικογένεια που υπηρέτησε στην Ε.Φ. ο πατέρας και οι 3 γιοί του πολύ σημαντικό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι:

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, ο διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας κ. Ανδρέας Γεωργίου,
Εκπρόσωπος της εκκλησίας ο Πάτερ Δημήτρης,
ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Πάφου Μάριος Χρίστου και
ο πρόεδρος του ΚΔΣ της ΠΟΠΟ Ευθύμιος Στρούθος.

Ακολούθησε ομιλία, με προβολή διαφανειών, για το ρόλο του πατέρα στο μεγάλωμα των παιδιών από το διευθυντή δημοτικής εκπαίδευσης Νικόλαο Λεκό και ανάγνωση ποιήματος αφιερωμένο στον πατέρα το οποίο απάγγειλε η μαθήτρια Μελίνα Λεκού. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λεμεσού Ηλίας Καραΐσκος απάγγειλε το Κυπριακό ποίημα του λαϊκού ποιητή Βασίλη Βασιλακκά, μέλους της ΠΟΠΟ Λάρνακας, «Ούλλοι να κάμνουσι στρατό» το οποίο ο ίδιος ο ποιητής Βασίλης Βασιλακκάς απήγγειλε στις 15/2/14 σε παρόμοια τελετή βράβευσης που έγινε στη Λεμεσό.

Στο τέλος έγινε απονομή των ονομαστικών τιμητικών πλακετών και των αναμνηστικών διπλωμάτων προς όλους τους τιμώμενους.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Η ΠΟΠΟ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και σε όσους βοήθησαν στη πραγματοποίηση της.

Συγχαρητήρια ξανά προς όλους τους τιμώμενους και τις οικογένειες τους.