Η Π.Ο.Π.Ο. Λάρνακας σε συνεργασία με το Θέατρο Σκάλα, προσφέρει Δωρεάν Θεατρική Παράσταση προς τα παιδιά μέλη της Π.Ο.Π.Ο. το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 3.00μμ στο Θέατρο Σκάλα την παιδική παράσταση με το έργο «Ταξίδι στον Πλανήτη Χ»

Πληροφορίες – Προκρατήσεις : Π.Ο.Π.Ο. Λάρνακας : 24627711

Πρόκειται για έργο της Κύπριας συγγραφέως και πρώην εκπαιδευτικού Βασιλικής Φωτίου, πάντα επίκαιρο και πολύ ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο έργο κρίθηκε ως κατάλληλο από το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού για παρουσιάσεις σε σχολεία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κύπρου. Πρόκειται για καινούργια δουλειά του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, έτυχε πρεμιέρας την Κυριακή 26 Οκτωβρίου υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου.

Πρόκειται για μια ακόμη δημιουργική πρόταση και πάνω απ’ όλα με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους. Ένα έργο που γράφτηκε με πολλή αγάπη για τα παιδιά και μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον, που ανταποκρίνεται και συμβαδίζει με ένα από τους στόχους της φετινής σχολικής χρονιάς, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού «Αειφόρος Ανάπτυξη : Πρασινίζουμε τα Σχολεία μας, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής».

Το έργο είναι μάλλον μια πικρή σάτιρα για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας. Ζώντας τη σημερινή τραγική πραγματικότητα, μας βασανίζει η σκέψη ποιά θα είναι η μοίρα της ταλαίπωρης Γης μας, αν εξακολουθήσουμε να δείχνουμε την ίδια αλόγιστη συμπεριφορά απέναντι στη φύση και στο συνάνθρωπο μας. Παράλληλα δίνει μια φανταστική εικόνα του κόσμου και των διαστημικών ταξιδιών στα μέσα της επόμενης χιλιετίας και το μήνυμα πως πρέπει να αγαπούμε τη μεγάλη μας πατρίδα που λέγεται Γη.

Ένα έργο που γράφτηκε με πολλή αγάπη για τα παιδιά και μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον. Το έργο θέλει να δώσει με όμορφο και απλό τρόπο το μήνυμα πως πρέπει να αγαπάμε και να προσέχουμε τη μεγάλη μας πατρίδα που λέγεται Γη. Ο φωτισμός, τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα τραγούδια, οι χορογραφίες συνθέτουν μια μαγική παράσταση. Τα μηνύματα του έργου άπειρα! Οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης– Ειρήνη Χαρούς, Αριάνα Ιωάννου, Άντρεα Δημητρίου, Βασίλης Παφίτης με την φρεσκάδα και το ταλέντο τους παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό έργο επί σκηνής που αξίζει να το δείτε! Είναι 4 νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί που πραγματικά πετάνε! Πλημμυρίζουν το θέατρο με το ταλέντο τους, τα όμορφα τραγούδια, τις εξαιρετικές φωνές και χορογραφίες τους αλλά πάνω από όλα με το φως, και την ενέργεια τους. Μας ταξιδεύουν μαγικά σε ένα ονειρεμένο πλανήτη!

Περίληψη του έργου
Τρεις φίλες ταξιδεύουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο τους «333». Προορισμός τους ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας. Πλέκονται όμως σε ένα σωρό περιπέτειες, όταν αυτό παθαίνει κάποια βλάβη. Ζητούν προσεδάφιση στον Πλανήτη «Κρόνο, στον Δία, στον Ποσειδώνα, στον Ήφαιστο αλλά δεν γίνονται δεκτοί πουθενά. Είναι ανεπιθύμητοι γιατί τα «έργα» των γήινων σχετικά με την φύση και το περιβάλλον έφτασαν μέχρι εκεί. Στο τέλος αναγκάζονται να κάνουν προσεδάφιση σε ένα άγνωστο Πλανήτη – Τον Πλανήτη «Χ» – όπου γνωρίζουν ένα άλλο τρόπο ζωής, ένα μεγάλο πολιτισμό. Ένας πλανήτης όνειρο, μαγεία, τρέλλα! Και που θυμίζει την Γη πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Στον Πλανήτη «Χ» παρέχεται στις τρείς φίλες ηγεμονική φιλοξενία, με πολλές λιχουδιές, χορούς, παιγνίδια, ταχυδακτυλουργικά τρικ αλλά θα παρακολουθήσουν και μια περίεργη «δίκη» για τα λάθη των κατοίκων του Πλανήτη «Χ». Μια δίκη πολύ διδακτική και επιστρέφοντας στην Γη με τα πλούσια και ωραιότερα δώρα από τον Πλανήτη «Χ» θα βροντοφωνάξουν : «Φίλοι μας, μικροί-μεγάλοι, όσοι μας ακούτε, ενώστε μαζί μας τα χέρια! Πράσινη να κάμουμε την πλάση! Όχι πια καμένα δάση! Να φέρουμε σε κάθε παγωμένη γωνιά της Γής τη ζεστασιά της αγάπης, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έτοιμοι για προσγείωση! Τρία… δύο… ένα… τώρα! Προσγείωση!»

Συντελεστές :
Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/Κοστούμια : Γιώργος Γεωργιάδης
Μουσική : Ανδρέας Γερολέμου
Βίντεο : Σοφοκλής Κασκαούνιας
Βοηθός Σκηνοθέτη : Φοίβος Γεωργιάδης
Ηθοποιοί : Ειρήνη Χαρούς, Αριάνα Ιωάννου, Άντρεα Δημητρίου, Βασίλης Παφίτης.