Η ηγεσία της ΠΟΠΟ είχε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γ. Λιλληκα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), ο κ. Λιλλήκας είπε ότι χρονίζουν τα προβλήματα των τρίτεκνων αλλά και πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ύφεσης.

Όπως είπε, δεδομένου της υπογεννητικότητας της χώρας μας, το κράτος οφείλει να έρθει αρωγός στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, παρέχοντας παράλληλα κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του πληθυσμού.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε πως η συμβολή των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών είναι μεγάλη στον παραγωγικό τομέα αλλά και στα ζητήματα ΕΦ, και πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να επανέλθει στο κοινωνικό κράτος, το οποίο μέσα από το Μνημόνιο και την πολιτική λιτότητας έχει πάψει να υφίσταται.

“Η επένδυση στα παιδιά ξεκινά από την επένδυση στην οικογένεια και η επένδυση δεν μπορεί να είναι θεωρητική αλλά έχει να κάνει με τη δημιουργία πραγματικών προϋποθέσεων που να επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικογένειας αλλά και να επιτρέπουν και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες που έχουν και να ικανοποιήσουν τα στοιχειώδη και τα όνειρα των παιδιών τους”, είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ Χαράλαμπος Ηρακλείδης αφού ευχαρίστησε για τη συνάντηση τη Συμμαχία Πολιτών ανέφερε πως ο Γιώργος Λιλλήκας μίλησε ως Πρόεδρος της ΠΟΠΟ, καθώς “μιλάμε την ίδια γλώσσα”, όπως είπε. Τα προβλήματα των πολυμελών οικογενειών, πρόσθεσε, έχουν αυξηθεί με τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Ο κ. Ηρακλείδης είπε πως με τη στήριξη της πολιτείας πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.