Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τετραμελής αντιπροσωπεία της γραμματείας της οργάνωσης πενταμελούς οικογένειας ΠΟΠΟ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο, τον γενικό ταμεία Χριστόδουλο Πιτσιρή, την εκπρόσωπο Τύπου Ελένη Μωυσέως και το βοηθό εκπρόσωπο Τύπου Μάριο Χρίστου, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη στα γραφεία του Κινήματος.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΠΟΠΟ τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες, όπως είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους πολίτες και η έλλειψη στήριξης και υποδομών από το κράτος, όπως είναι οι σταθμοί φύλαξης νηπίων και παιδιών με χαμηλά τροφεία, η αποκοπή η και η μείωση επιδομάτων π.χ. φοιτητικής χορηγίας, οι ψηλές τιμολογήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης π.χ. ηλεκτρισμός, νερό, καύσιμα κ.α.

Η αποκοπή του επιδόματος μάνας και η επιλεκτική επαναφορά από την Υπουργό Εργασίας μόνο για τις πολύτεκνες μάνες αλλά και άλλες αδικίες που υφίστανται οι τρίτεκνες οικογένειες καθιστούν τη διαβίωση και την ποιότητα ζωής αυτών των οικογενειών δύσκολη. Αίτημα της οργάνωσης είναι η εξωμείωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες για να απολαμβάνουν τα ίδια ωφελήματα.

Επίλυση των προβλημάτων θα σημαίνει ενθάρυνση των ζευγαριών για την απόκτηση τρίτου παιδιού και απάμβλυνση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Ο Γιώργος Περδίκης συμφώνησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της οργάνωσης.