Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Οργάνωσης μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο και άλλα έξι μέλη της Γραμματείας, είχε στις 15/01/2019 συνάντηση με το Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη κ. Πόλυ Παλλήκαρο και τον βουλευτή του Κινήματος κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες που θα έχει στο ασφαλιστικό και το γεγονός ότι η Πολιτεία ακόμα δεν έχει υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 20 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας, για την πλήρη αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών, την επαναφορά του επιδόματος μάνας και για τις τρίτεκνες όπως ίσχυε μέχρι το 2012, καθώς και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό Εθνικής δημογραφικής πολιτικής.

Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Γιωργάλλας, συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την κυπριακή κοινωνία και ότι σειρά αιτημάτων της Οργάνωσης μας θα στηριχτούν έμπρακτα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παραδώσαμε υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Δημογραφικής Πολιτικής.