Ο Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ

Κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με τη μη επαναφορά του επιδόματος μάνας για τις μητέρες που έχουν γεννήσει τρία παιδιά απέστειλε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζητώντας διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου ο κ Περδίκης αναφέρει τα έξης:

“Έχω πληροφορηθεί ότι η Κυβέρνηση έχει επαναφέρει μερικώς το επίδομα πολύτεκνης μάνας. Παρόλα αυτά, δεν έχει επανέλθει το επίδομα μάνας για τις μητέρες που έχουν γεννήσει τρία παιδιά, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει επανέλθει για τις μητέρες με τέσσερα και πλέον παιδιά.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν προτίθεται να επαναφέρει το επίδομα μάνας και για τις τρίτεκνες μητέρες όπως και πριν το 2012.”

Επίσης, ο κ. Περδίκης απέστειλε κοινοβουλευτική ερώτηση στις 10 Ιανουαρίου ζητώντας να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει τις τρίτεκνες οικογένειες στον ορισμό των πολύτεκνων οικογενειών:

“Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει και τις τρίτεκνες οικογένειες στον ορισμό των πολύτεκνων οικογενειών όπως συμβαίνει σε αρκετές άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα προσφέροντας τους όλες τις χορηγίες, επιδόματα και διευκολύνσεις που δίνονται στις οικογένειες που αριθμούν από τέσσερα παιδιά και πλέον, αυξάνοντας αναλόγως τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μην περιοριστούν τα δικαιώματα αυτών των οικογενειών που σήμερα καθορίζονται ως πολύτεκνες.