Την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελών Οικογενειών (ΠΟΠΟ) Λευκωσίας – Κερύνειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, εκπροσώπων κομμάτων, εκπροσώπων του Δημάρχου Λευκωσίας και άλλων οργανώσεων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των πολύπλευρων δραστηριοτήτων της Π.Ο.Π.Ο. όπου πέραν από την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών για την βελτίωση των οικογενειακών συνθηκών επιβίωσής τους, στόχο έχει όπως οι δραστηριότητες της να επεκτείνονται σε αρκετούς τομείς ούτως ώστε να δίνεται ένα διαφορετικό χρώμα και στίγμα στην σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων μας και στην κοινωνία ευρύτερα, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας Χαράλαμπος Ηρακλείδης.

Εξήγησε παράλληλα ότι η Π.Ο.Π.Ο., θέλοντας να ξεφύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα βράβευσης με χρηματικό ποσό όπως συνηθίζεται να γίνεται στα σχολεία, προσπαθεί με την καθιερωμένη της εκδήλωση και με ένα διαχρονικό βραβείο όπου από την μια να βραβεύονται οι καλύτεροι στην βαθμολογία μαθητές και μαθήτριες για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη μόρφωση τους και από την άλλη να γίνεται και η προβολή Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών στην ζωγραφική και γλυπτική  όπου προάγει τις αξίες για δημιουργία συνείδησης ανθρώπου.

«Δεν είναι πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης η ενίσχυση των καλλιτεχνών μας. Είναι μια έμπρακτη κίνηση εκτίμησης του πνευματικού κόσμου της Κύπρου μας», σημείωσε ο Χ. Ηρακλείδης.

Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του κοινωνικού Κράτους με την στέρηση από την Παιδεία μερικών εκατομμυρίων ευρώ και γενικά από τις κοινωνικές παροχές έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα στην Κυπριακή Κοινωνία, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΠΟ Λευκωσίας-Κερύνειας, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στο επίδομα τέκνου και στην Κρατική Φοιτητική Μέριμνα και το Φοιτητικό Πακέτο εισάγοντας νέες μεθόδους παραχώρησης τους.

«Η Πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση να αναβαθμίζει την μόρφωση των παιδιών της και την Παιδεία», υπέδειξε.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους Γιώργο Γρηγορίου και Φρειδερίκη Τομπάζου.