Αντιπροσωπεία της  Ε.Ε. ΠΟΠΟ Λάρνακας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ευθύμιο Στρούθο, Αντιπρόεδρο Κρίτων Χατζηματθαίου και τον Γραμματέα Σόλων Κασίνη, είχε στις 15/09/2020 συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας, αποτελούμενη από την Ευανθία Σάββα, βουλευτή, Άθως Καζαντζή, επικεφαλής δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ στο Δήμο Λάρνακας και την Επαρχιακό Γραμματέα ΑΚΕΛ, Χρυστάλλα Αντωνίου.

Στις 03/11/2019 η ίδια αντιπροσωπεία της Οργάνωσης μας είχε συνάντηση στα γραφεία μας με αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ε.Ε. και του ΚΣ ΕΔΕΚ Λάρνακας Διομήδη Διομήδους και τον δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας Ανδρέα Χριστοφόρου.

Την ίδια μέρα  03/11/2019 η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης μας είχε συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ αποτελούμενη από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη , τον Αντιδήμαρχο Λάρνακας Ιάσωνα Ιασωνίδη και τον Πρόεδρο της Ε.Ε. του ΔΗΚΟ Λάρνακας Κωνσταντίνο Σκεπαρνίδη.

Κατά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος της Οργάνωσης μας  παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες που θα έχει στο ασφαλιστικό και το γεγονός ότι η πολιτεία ακόμα δεν έχει υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι  ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 20 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας , για την πλήρη  αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών, την επαναφορά του επιδόματος μάνας και για τις τρίτεκνες όπως ίσχυε μέχρι το 2012, καθώς και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό Εθνικής δημογραφικής πολιτικής.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα αιτήματα μας που αφορούν την άδικη τιμολόγηση των σκυβάλων και την τιμολόγηση του νερού για τις πολυμελείς οικογένειες.

Οι αντιπροσωπείες και των τριών κομμάτων συμφώνησαν ότι το δημογραφικό είναι ένα σοβαρό πολυδιάστατο πρόβλημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η πολιτεία. Θέματα που άπτονται του Δήμου Λάρνακας θα προωθηθούν προς συζήτηση.

Οι δυο βουλευτές  της Λάρνακας δεσμεύτηκαν να στηρίξουν σειρά αιτημάτων της Οργάνωσης μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παραδώσαμε υπόμνημα με τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής, καθώς και κατάλογο των δίκαιων αιτημάτων μας .