Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι τρίτεκνες οικογένειες σε Κύπρο και Ελλάδα

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή κοινή συνεδρίαση αντιπροσωπειών από τις Οργανώσεις της μεγάλης οικογένειας των τριτέκνων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι δυο Οργανώσεις τον Νοέμβριο του 2019 είχαν υπογράψει στη Κύπρο, πρωτόκολλο συνεργασίας και αδελφοποίησης και είχαν συμφωνήσει στην ανάπτυξη κοινών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος.

Λόγω της πανδημίας που προέκυψε στο μεσοδιάστημα και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας , ως εκ τούτου κρίθηκε η αναγκαία έστω η επαφή των δύο Οργανώσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι Πρόεδροι των δύο Οργανώσεων Ευθύμιος Στρούθος και Δημήτρης Κοντός ,με τις τοποθετήσεις τους επαναβεβαίωσαν το βασικό στόχο των συναντήσεων αυτών, το κλίμα αγάπης και αλληλοεκτίμησης αλλά και τη θέληση να υλοποιηθούν μέτρα στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών, για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στη συνέχεια μέλη από τις δύο Οργανώσεις πήραν το λόγο και έκαναν προτάσεις για το πώς μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία και να γίνει πιο αποδοτική.

Αποφάσισαν να επιταχύνουν τις κοινές επεξεργασίες, πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τις κυβερνήσεις για να στηριχθεί η οικογένεια.

Ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν δραματική επίδραση στην οικονομική και κοινωνική ζωή, είναι επιβεβλημένη η δημιουργία προϋποθέσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για να μπορούν να γεννιούνται και να μεγαλώνουν παιδιά.

Υπάρχουν ανάγκες, υπάρχουν δυνατότητες και έχουμε χρέος να τις διεκδικούμε.

Σε αυτόν τον δύσκολο αλλά και όμορφο αγώνα ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ για τις πολυμελείς οικογένειες.