ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΟ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.  Κωνσταντίνο Χριστοφίδη

Ο Πρόεδρος Ευθύμιος Στρούθος, μαζί με αντιπροσωπεία από μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης, είχαν στις 30/08/2022 συνάντηση με τον  Υποψήφιο Πρόεδρο της  Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης μας  παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες καθώς και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του καθώς  η πολιτεία δεν έχει υιοθετήσει ακόμα ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι  ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 22 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας , για την πλήρη  αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών.

Ο κ. Χριστοφίδης , ευχαρίστησε για την εκτενή ενημέρωση που του έγινε και  συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση και των δικών μας προτάσεων μας,  ενώ στη συνέχεια ανέλυσε και τους  βασικούς άξονες του προεκλογικού του προγράμματος .

Ο Πρόεδρος στο τέλος του παρέδωσε το ψήφισμα του τελευταίου μας Συνεδρίου με τα  βασικά αιτήματα  της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής.