ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΟ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.  Νίκο Χριστοδουλίδη  

Ο Πρόεδρος Ευθύμιος Στρούθος, μαζί με αντιπροσωπεία από μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης , είχαν στις 15/09/2022 συνάντηση με τον  Υποψήφιο Πρόεδρο της  Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες καθώς και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του καθώς  η πολιτεία δεν έχει υιοθετήσει ακόμα ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι  ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 22 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας, για την πλήρη  αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται, την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης , άκουσε με προσοχή τις θέσεις της Οργάνωσης μας και  συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πολυδιάστατο πρόβλημα για την πατρίδα μας για το οποίο θα  πρέπει να καταρτιστεί Εθνική δημογραφική πολιτική και ως εκ τούτου συμφώνησε και με την εισήγηση μας για την δημιουργία Διεύθυνσης Δημογραφικού στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα ,θα συντονίζει επίσης τον Φορέα Δημογραφικής Πολιτικής και θα κάμνει εισηγήσεις προς την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος στο τέλος  παρέδωσε το ψήφισμα του τελευταίου μας Συνεδρίου με τα  βασικά αιτήματα  της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε όπως με την ολοκλήρωση του προεκλογικού του προγράμματος μας αποστείλει  τις θέσεις του για το δημογραφικό και για τα θέματα που απασχολούν την Οργάνωσης μας .