Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι τρίτεκνες οικογένειες σε Κύπρο και Ελλάδα

 

Οι αδελφοποιημένες Οργανώσεις των Τριτέκνων οικογενειών της Κύπρου και της Ελλάδας ΠΟΠΟ και ΟΠΟΤΤΕ πραγματοποίησαν στις 22/09/2022 συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης .                                                                                                                              Στα πλαίσια της συζήτησης που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα,εκφράστηκε η κοινή μας θέση και αγωνία για το δημογραφικό πρόβλημα στις δύο χώρες. Συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς τις κυβερνήσεις τα πολιτικά κόμματα και τους ευρωβουλευτές των δύο χωρών  για  να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις και να δοθούν κίνητρα στου νέους να αποκτήσουν οικογένεια ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Συμφωνήθηκε όπως γίνει ανταλλαγή και ενημέρωση για τα ωφελήματα που απολαμβάνουν οι τρίτεκνοι στις δύο χώρες  ώστε όπου είναι  δυνατόν να τα επωφελούνται αντίστοιχα όταν βρίσκονται στη κάθε χώρα.

Οι  δύο Κυβερνήσεις με όσα δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα ,  φαίνεται να μην  αγωνιούν για το μέλλον του Ελληνισμού με όλες τις  Εθνικές , οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από την μείωση του πληθυσμού.

Εμείς οι Οργανώσεις των τριτέκνων ενώνουμε δυνάμεις και με κοινές  δράσεις και παρεμβάσεις θα επιμένουμε να στηριχθεί η οικογένεια , να γεννιούνται παιδιά , να ζουν με αξιοπρέπεια και να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον.