Ο Πρόεδρος Ευθύμιος Στρούθος, μαζί με αντιπροσωπεία από μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης , είχαν στις 13/10/2022 συνάντηση με τον  Υπουργό άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη  στο γραφείο του, στο Υπουργείο άμυνας.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες καθώς και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του, καθώς  η πολιτεία δεν έχει υιοθετήσει ακόμα ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του. Ανέφερε επίσης ότι  ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες μετά από 22 χρόνια δράσης της Οργάνωσης μας, για την πλήρη  αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης με ότι αυτό συνεπάγεται και την εξομοίωση του επιδόματος τέκνου καθώς και της αντιμισθίας των εθνοφρουρών, μια στρέβλωση που έγινε πριν από 15 χρόνια.

Ο κ. Πετριδης ς , άκουσε με προσοχή τις θέσεις της Οργάνωσης μας. . Συμφώνησε ότι το δημογραφικό είναι μείζον πολυδιάστατο πρόβλημα για την πατρίδα μας το οποίο τα τελευταία χρόνια φαίνεται έντονα και στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς,  Παράλληλα συμφώνησε με την οργάνωση ότι η εξίσωση της  αντιμισθίας των εθνοφρουρών,  που προέρχονται από τρίτεκνες  οικογένειες και της Πενταμελούς οικογένειες  πρέπει να διορθωθεί και θα ετοιμάσει επιστολή προς τα συν αρμόδια υπουργία για να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση.

Ο Πρόεδρος στο τέλος  παρέδωσε το ψήφισμα του τελευταίου μας Συνεδρίου με τα  βασικά αιτήματα  της Οργάνωσης μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής.