Ο Πρόεδρος Ευθύμιος Στρούθος, μαζί με αντιπροσωπεία από μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης , είχαν στις 10/11/2022 συνάντηση με τον  Υποψήφιο Πρόεδρο της  Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Οργάνωσης παρουσίασε την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, την γήρανση του πληθυσμού, τις συνέπειες καθώς και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του καθώς  η πολιτεία δεν έχει υιοθετήσει ακόμα ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του.

Ανέφερε επίσης ότι στόχος της συνάντησης δεν είναι να εισπράξουμε προεκλογικές υποσχέσεις αλλά να αναγνωριστεί η σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα να στηριχτούν οι νέοι για να μπορέσουν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η γέννηση κάθε παιδιού είναι επένδυση για το μέλλον  και συμβολή στην παραγωγή εθνικού πλούτου, συνδυάζοντας το θέμα και με το ασφαλιστικό είπε ότι σε μερικά χρόνια θα χρειάζεται ένας εργαζόμενος  για να συντηρεί δύο συνταξιούχους, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε γιατί αυξήθηκε  το όριο συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια.

Πρέπει είπε,  να δημιουργηθεί ένα δίκτυο στήριξης της οικογένειας με την δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών κοντά στους χώρους εργασίας καθώς επίσης μέσα από την μεταρρύθμιση της στεγαστικής πολιτικής  να αναπτυχθούν προγράμματα και επιδοτήσεις που να διευκολύνουν τους νέους να έχουν προσιτή κατοικία .

 

Ο Πρόεδρος στο τέλος  παρέδωσε το ψήφισμα του τελευταίου μας Συνεδρίου και άλλο υλικό της Οργάνωσης με τα  βασικά αιτήματα  μας καθώς επίσης και τις προτάσεις μας για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής.

Ο κ. Νεοφύτου δεσμεύτηκε να μας αποστείλει συνοπτικά τους άξονες πολιτικής που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του για το δημογραφικό και  την οικογένεια και  για τα θέματα που απασχολούν την Οργάνωσης μας .