Έκθεση πεπραγμένων ΚΔΣ 2021-2022

Αγαπητοί, φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο Ετήσιο Τακτικό & Εκλογικό Συνέδριο της Οργάνωσης μας, ιδιαίτερα καλωσορίζω την αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ Ελλάδας ,  το οποίο πραγματοποιείται πλέον υπό σχετικά ομαλές συνθήκες , χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας.

Λόγω της πανδημίας κρίθηκε αναγκαία η αναβολή των Επαρχιακών εκλογικών Συνελεύσεων που κανονικά έπρεπε να γίνουν τον Απρίλιο – Μαίο του 2021 αναβλήθηκαν για ένα χρόνο και πραγματοποιήθηκαν το 2022, όποτε εκλεγήκαν   νέες Ε.Ε.  και κατ΄επέκταση νέο ΚΔΣ.  Μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας λήφθηκαν αποφάσεις για την υλοποίηση του τελευταίου ψηφίσματος του Συνεδρίου ενόψει  και της  προεκλογικής περιόδου για της Προεδρικές εκλογές του 2023.

Κατά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2022 είχαμε σειρά συναντήσεων με όλους τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας, Γιώργο Κολοκασίδη , Αχιλλέα Δημητριάδη , Μάριο Ηλιάδη, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, Χρίστο Χρίστου, Νίκο Χριστοδουλίδη ,Ανδρέα Μαυρογιάννη και  Αβέρωφ Νεοφύτου. Την ίδια χρονική περίοδο είχαμε συναντήσεις με τον Υπουργό Αμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη  και την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

Για την ομαλή λειτουργία των γραφείων πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το προσωπικό κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούσαν το προσωπικό και την ομαλή λειτουργία των Γραφείων. Για την διευκόλυνση των μελών στη πληρωμή της ετήσιας συνδρομής και την ανανέωση της ταυτότητας δώσαμε την επιλογή  πληρωμής μέσω VISA CARD καθώς και την ηλεκτρονική πληρωμή.

Για την προώθηση των αιτημάτων της Οργάνωσης μας και την αναγνώριση της τρίτεκνης Οικογένειας ως πολύτεκνης είχαμε συναντήσεις όπως αναφέραμε πιο πάνω με όλους τους υποψήφιους προέδρους. Τους  παρουσιάσαμε  την τραγική εικόνα του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, την υπογεννητικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από την γήρανση του πληθυσμού, την αύξηση των δαπανών υγείας ,  τις επιπτώσεις  στο ασφαλιστικό  και τις πολιτικές συνέπειες από τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στη Κύπρο. Τονίστηκε επίσης το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει  ακόμα  υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του. Όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν και αναγνωρίζουν το πρόβλημα γι΄ αυτό τους ζητήσαμε να εντάξουν στα προγράμματα τους τα θέματα που μας απασχολούν . Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αμυνας ζητήσαμε την εξομοίωση της αντιμισθίας των εθνοφρουρών που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες με αυτούς των  πολυτεκνων. Στην συνάντηση  με την Υπουργό Ενέργειας συζητήσαμε το Σχέδιο επχορήγησης για τα φωτοβολταϊκά. Συμμετείχαμε στην <Ad-Hoc Επιτροπή της Βουλής για τη συζήτηση του Δημογραφικού καθώς επίσης και στην Επιτροπή Εργασίας για  θέματα που αφορούν  την συμφιλίωση Εργασίας και οικογένειας όπως η αύξηση της άδειας μητρότητας και η γονική άδεια .  Αξίζει να αναφέρουμε ότι υιοθετήθηκε  το αίτημα μας για επιδότηση των τροφίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μετά από κάθε συνάντηση εκδίδαμε δελτίο τύπου, το οποίο  γινόταν ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας. Κατά τον Αύγουστο έγινε δημοσίευση συνέντευξης του Προέδρου της Οργάνωσης στην Κυριακάτικη Σημερινή, με θέματα που απασχολούν την  Οργάνωση  μας.

Οι Κοινωνικές δραστηριότητες και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στα μέλη μας πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία των Επαρχιακών Επιτροπών.

Στα πλαίσια των Κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ε.Ε. παρέχεται  στήριξη σε αναξιοπαθούντα μέλη της Οργάνωσης, που λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Οργάνωση χωρίς να θέλει να υποκαταστήσει το κράτος στο μέτρο των δυνατοτήτων της, παρέχει βοήθεια και στήριξη. Για τον σκοπό αυτό δαπανήθηκε από τις Επαρχιακές Επιτροπές ένα σημαντικό ποσό.

Η Οργάνωση μας συμμετέχει με εκπρόσωπο της, στο Συμβούλιο του ΚΕΝΘΕΑ, το οποίο ασχολείται με την  πρόληψη εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Μέσω του εκπτωτικού μας καταλόγου ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα μας , τα μέλη μας απολαμβάνουν εκπτώσεις σε διάφορα  καταστήματα, υπηρεσίες από  εταιρείες με τις οποίες έχει συμβληθεί η Οργάνωση καθώς και μειώσεις στη πληρωμή τελών σε Δήμους και Κοινότητες.

Συνεχίζεται η συνεργασία μας με την Ασφαλιστική Εταιρεία Metlife, με την προσφορά ασφαλιστικής κάλυψης στα μέλη μας,  με την ασφάλεια ατυχημάτων.

Εχει θεσμοθετηθεί η βράβευση των  τελειοφοίτων αριστούχων μαθητών που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες

Στα πλαίσια των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων διοργανώνεται χορός για τα μέλη μας, προσφέρονται στα παιδιά δωρεάν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια μέρα του παιδιού και αριθμός παιδιών συμμετείχε σε παιδική κατασκήνωση το καλοκαίρι στην Ελλάδα .

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Οργάνωση θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας. Με τη δική σας στήριξη, οι Επαρχιακές Επιτροπές, η Γραμματεία και το ΚΔΣ συλλογικά θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναγνώριση επιτέλους από την πολιτεία της Τρίτεκνης Οικογένειας ως πολύτεκνης που αποτελεί το κλειδί στην υπογεννητικότητα.