Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.) Λευκωσίας – Κερύνειας, στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής, βραβεύσε για 14η  χρονιά,  τους καλύτερους σε βαθμολογία  μαθητές, τρίτεκνων οικογενειών.

Η απονομή των βραβείων έγινε  σε ειδική τελετή τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, και ώρα 8:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», του Δήμου Λευκωσίας.

Φέτος έλαμψαν δια της απουσίας τους τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς κάθε χρόνο η πολιτεία, μας γυρίζει την πλάτη. Κάθε χρόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι είναι και λιγότεροι.  Το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να στείλει εκπρόσωπο εδώ και χρόνια. Μας αγνοεί παντελώς. Η Οργάνωση των τριτέκνων κάνει ένα γιγάντιο αγώνα για την εξεύρεση κινήτρων και εργάζεται ακατάπαυστα να στηρίξει τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στους καλεσμένους εκτός από τον εκπρόσωπου του ΑΚΕΛ, κ. Κώστα Κούκο, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕΠΕΠ κ. Βασίλης Παυλίδης και η Πρόεδρος της ΕΔΕΦ κ. Ελένη Καραολή.

Ως βραβείο δόθηκαν έργα τέχνης από Κύπριους δημιουργούς, Χαμπή Τσαγγάρη, Θάλεια Ποντίκη, Άννα Βασιλείου και Χρίστο Κακουλλή. Η Οργάνωση με την επιλογή αυτή στέλνει το μήνυμα στήριξης στον πολιτισμό και στους Κύπριους δημιουργούς της τέχνης. Μαζί με τον πίνακα δόθηκε και χρηματικό ποσόν για όλους τους μαθητές.

Είναι μια πρωτοποριακή για τα Κυπριακά δεδομένα προσφορά  και ελπίζουμε να βρει μιμητές για την προώθηση του Πολιτισμού αλλά και την ανάδειξη των Κύπριων δημιουργών.

Η σεμνή τελετή βραβεύσεων διανθίστηκε με σύντομο ποιοτικό πρόγραμμα, από τους μουσικούς Κλαίρη Νικολάου και Mustafa Esenyel.

Ακολούθως η Π.Ο.Π.Ο. δεξιώθηκε στον εκθεσιακό χώρο, όλους τους παριστάμενους, σε μια όμορφη ατμόσφαιρα σύσφιξης των σχέσεων της Οργάνωσης με τα μέλη της.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.