Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) Λευκωσίας – Κερύνειας, στα πλαίσια της κοινωνικής – πολιτιστικής προσφοράς της στις οικογένειες με τρία παιδιά, αλλά και κατ’ επέκταση προς την Κυπριακή Κοινωνία, καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια ως θεσμό τη βράβευση αποφοίτων Λυκείου και Τεχνικών Σχολών που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία, από οικογένειες μέλη της οργάνωσης, προσφέροντας ως έπαθλο έργα τέχνης (Πίνακες, γλυπτά, χαρακτικά).

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο κέντρο Δήμου Λευκωσίας «Παλιά Αγορά» Παλουριώτισσας τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Στην τελετή παρεστήκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ειρήνη Ροδοσθένους, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Καδή, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, κ. Φρόσω Αποστολίδου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος των Οικολόγων, κ. Θέα Νικολάου Πρόεδρος Γυναικείας Οργάνωσης στο Κίνημα Αλληλεγγύης, η κ. Χριστίνα Καλακούτη μέλος Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, κ. Γεωργία Κούμα Α’ Λειτουργός Εκπαίδευσης Εκπρόσωπος του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Μαρίνα Κούκου Πρόεδρος ΕΠΕΠ και ο κ. Σταύρος Κόκκινος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΠΟ Λευκωσίας – Κερύνειας κ. Χαράλαμπος Ηρακλείδης εξήρε το ήθος και επιμέλεια των αποφοίτων Λυκείου και Τεχνικών Σχολών με την υψηλότερη βαθμολογία και είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας, τονίζοντας τη σημασία της πνευματικής καλλιέργειας και εμπλουτισμό των γνώσεων στους νέους ως ένα εχέγγυον στην μετέπειτα πορεία τους ως πολίτες.

Ανέλυσε μετά το σκεπτικό της απόφασης της Οργάνωσης να βραβεύει τους μαθητές που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία, με έργα τέχνης αντί χρηματικού ποσού, τονίζοντας ότι συνδυάζοντας τη γνώση με τη μόρφωση και την καλλιέργεια του πνεύματος οι νέοι δημιουργούν ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ενδυναμώνεται η αγάπη τους στην τέχνη και τον πολιτισμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν είναι πολυτέλεια εν μέσω οικονομικής κρίσης η ενίσχυση των καλλιτεχνών μας. Είναι μια έμπρακτή κίνηση εκτίμησης του πνευματικού κόσμου της Κύπρου». Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να μην θυσιάσει την Παιδεία στον βωμό της ευημερίας των αριθμών.

Στη συνέχεια η οργάνωση παρέθεσε δεξίωση στους βραβευθέντες, στις οικογένειες τους και στους καλεσμένους.