Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2010, διημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό» και κατ’ επέκταση η Υπογεννητικότητα στην Κύπρο – Ελλάδα και ευρύτερα. Η Διημερίδα έγινε με συνεργασία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) Κύπρου και ΟΠΟΤΤΕ Ελλάδας.

Το θέμα Υπογεννητικότητα και οι επιπτώσεις της, ανάλυσαν ο κ. Διονύσης Μπαλούρδος, Διευθυντής Ερευνών (Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Μελετών (ΕΚΚΕ), Οικονομολόγος – Δημογράφος και η κ. Φαίη Μακαντάση-Αναλυτής Ερευνών, Οργανισμός Έρευνας & Ανάλυσης (διαΝΕΟσις).

Από μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τοποθετήθηκε ο κ. Χρίστος Μαληκκίδης – Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας. Στατιστικά στοιχεία παρουσίασε η κ. Λουκία Μακρή – Λειτουργός της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Από μέρους της ΟΠΟΤΤΕ Ελλάδας, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Κοντός.

Από μέρους της ΠΟΠΟ Κύπρου τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης κ. Σόλων Κασίνης και εκ μέρους της ΠΟΠ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Ντίνος Ολύμπιος.

Στο 2ο μέρος της Διημερίδας τοποθετήθηκαν επί του θέματος με θέσεις και απόψεις, εκπρόσωποι όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της Κυπριακής Βουλής. Τα πορίσματα και οι τοποθετήσεις θα συνοψισθούν και θα δημοσιευθούν στο άμεσο μέλλον.


Μετά το τέλος των εργασιών, έγινε τελετή αδελφοποίησης των δύο Οργανώσεων και υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας από τους 2 Προέδρους κ. Ευθύμιο Στρούθο Πρόεδρος ΠΟΠΟ και κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη Πρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ.